Training Fysieke Belasting en Ergonomie

Creëer bewustzijn bij je medewerkers

Fysieke belasting op het werk en persoonlijke (fysieke) belastbaarheid bepalen samen de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. De training “Fysieke belasting & Ergonomie” heeft als doel medewerkers bewust te maken van deze balans, de daarbij horende verantwoordelijkheid voor de keuzes die ze maken tijdens het werk én het verhogen van hun vitaliteit.

Naast het aanbieden van kennis over de werking van het “bewegingsapparaat” als geheel en de wervelkolom in het bijzonder, wordt op praktische wijze besproken hoe op een gezonde manier om te gaan met rug-belastende taken.

De training fysieke belasting is meestal onderdeel van het onderzoek & advies fysieke belasting. In overleg kan de training ook als los staande interventie worden aangeboden. In een kort kick off proces wordt eerst geïnventariseerd welke werkzaamheden de medewerkers uitvoeren en wat de kenmerkende fysiek belastende taken zijn. Zo kan de training op maat worden gemaakt voor je bedrijf en de medewerkers.

Na de training vindt een rondgang op de vloer plaats zodat de medewerkers ter plekke aanvullende adviezen en tips krijgen over hun werkwijze.

Advies aanvragen

Hoe gaan we te werk?