Inzetbaarheid

Voor gezonde medewerkers

Gezonde medewerkers die lekker in hun vel zitten. Dat is een belangrijke basis voor een duurzaam inzetbare medewerkers, continuïteit op de werkvloer en stabiliteit in de teams. Maar heeft een medewerker klachten? Is er sprake van (dreigend) verzuim of kan hij of zij niet op de gebruikelijke manier haar taken uitvoeren? Dan is het zinvol om een individueel advies bij een expert in te winnen, zodat de medewerker weer vlot aan de slag kan en weer meedraait in het team.

Wij zorgen dat alle onderwerpen die een rol spelen bij inzetbaarheid, de aandacht krijgen die ze verdienen.

Individueel werkplekonderzoek en advies (beeldschermwerk | fysiek werk)

Heb je een medewerker met fysieke klachten die invloed kunnen hebben op zijn of haar inzetbaarheid? Dan is een individueel werkplekonderzoek en advies zinvol.

Tijdens het werkplekadvies analyseren alle factoren die van invloed kunnen zijn op de inzetbaarheid van je medewerker. Met aandacht voor de specifieke kenmerken van hun werk en uiteraard de klachten. Daarbij is niet alleen oog voor de oorzaak van de klachten maar ook voor factoren binnen het werkomgeving of de werkwijze die het herstel mogelijk belemmeren.

Meer informatie Advies aanvragen

Vitaliteitscoaching (individuele training)

Zit één van jouw medewerkers niet lekker in zijn vel? Dan is een individueel coaching traject zinvol. Samen met onze vitaliteitscoach verkent je medewerker de factoren voor hem of haar bijdragen aan een zinvol leven en meer energie.

In de vervolgafspraken maakt je medewerkers een plan van aanpak en kan stap voor stap aan de slag. Met het resultaat dat je medewerker meer grip krijgt op deze factoren en zelf een betere balans in zijn of haar leven kan brengen.

Meer informatie Advies aanvragen

Training fysieke belasting

Als je medewerkers fysiek zwaar werk verrichten, dan wil je ze graag helpen bij het maken van bewuste, gezonde keuzes op het werk. De Training Fysieke Belasting & Ergonomie geeft je medewerkers inzicht in de gezondheidsrisico’s & kenmerken van fysieke belasting en daarbij handvatten om deze belasting te verminderen & klachten te voorkomen.

De balans tussen de werkbelasting en persoonlijke belastbaarheid bepalen samen de duurzame inzetbaarheid van je medewerkers. Interessante informatie over ergonomie, fysieke belasting en de werking van je lichaam worden in onze training gecombineerd met praktische inzichten en tips voor een goede werktechniek. Om het plaatje compleet te maken staan we ook even stil bij de wijze waarop leefstijl invloed heeft op een goede herstelcapaciteit en vitaliteit.

Meer informatie Advies aanvragen